Mi a különbség az utángyártott és az utántöltött tintapatron, nyomtatópatron között?

Utángyártott tintapatronoknál, nyomtatópatronoknál, mint ahogy az a nevében is benne van, minden alkotóelem újonnan gyártott, csak nem az eredeti gyártótól származik. Ezek a tintapatronok, nyomtatópatronok tehát, többé – kevésbé hozzák azt a nyomtatási minőséget, amit a gyári testvérük.

Az utángyártott tintapatronok, nyomtatópatronok nyomtatási minőségét számos tényező befolyásolja. A tintapatron, nyomtatópatron gyártó cégek hétpecsétes titokként őrzik a tintapatronokban felhasznált tinták összetételét. Az utángyártó cégek folyamatosan fejlesztik és kutatják az összetevőket. Hiszen nem mindegy milyen gyorsan, milyen hőmérsékleten szárad meg a tinta. Az sem mindegy milyen pigment tartalommal rendelkezik a tintapatronokban, nyomtatópatronban felhasznált tinta, mert ez határozza meg mennyire fognak élni a színek a nyomaton, vagy, hogy mennyire lesz sötét a fekete szín a papíron.

Természetesen a nyomtatás minőségét nem csupán a tinta minősége befolyásolja, de a nyomtatáshoz használt papír minősége is.

Ha megbízható gyártótól vásárolsz utángyártott tintapatront, nyomtatópatront, nem kell aggódnod a minőség miatt. Azonban sajnos előfordulhat, hogy olyan tintapatront veszel, amit utángyártottként árulnak, de valójában utántöltött tintapatronról van szó, amit egész egyszerűen átcímkéznek. A legtöbb minőségi probléma háttere mögött ez a tény áll. Az utántöltött tintapatronok, nyomtatópatronok ára kedvezőbb, mint az utángyártottaké és sajnos vannak cégek, akik átcímkézéssel tesznek szert extra profitra.

Ezzel csak annyi gond van, hogy egy utántöltött nyomtatópatron élettartama lényegesen rövidebb, mint az utángyártottaké. Ez azért van, mert az utántöltött tintapatronok, nyomtatópatronok esetében csupán a tinta kerül újratöltésre, az egyéb részeket viszont nem lehet kicserélni. Az eredeti tintapatronok fejrészét a gyártók úgy próbálják legyártani, hogy miután kifogyott a festék, a fejrész elhasználódjon és a nyomtatópatront ne lehessen újratölteni. Persze a ravasz újratöltő cégek a modern technológiáknak köszönhetően mégis képesek a tintapatronokat újratölteni.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük