Hány oldal nyomtatására elegendő egy tintapatron, nyomtatópatron?

Rengeteg különböző típusú tintapatron, nyomtatópatron létezik. A tintapatron gyártók rendszerint a tinta mennyiségét tüntetik fel az adott tintapatronon, nyomtatópatronon. Ebből viszont nem derül ki, hány oldal nyomtatására elegendő, vagy ha meghatározzák, rendszerint kevesebbet tudsz nyomtatni, mint a megadott oldalmennyiség…

Azt, hogy Te hány oldalt fogsz tudni kinyomtatni egy új tintapatronnal, nyomtatópatronnal, leginkább a nyomtatandó dolgok jellege fogja meghatározni. De mit is jelent ez? A gyártók általában 5%-os fedettségű nyomatokra számolják a kinyomtatható oldal mennyiséget. Ha, mondjuk a gyártó azt állítja, hogy 120 oldal kinyomtatására elegendő a tintapatron, az 120 db nem túl sok szöveget tartalmazó oldal kinyomtatására lesz elegendő. Viszont ha már kép is szerepel az oldalakon, akkor ez a szám akár drasztikusan is lecsökkenhet.

Vegyünk egy szélsőséges esetet alapul. Ha a 120 oldalas színes nyomtatópatronoddal elkezdesz teljesen fekete oldalakat nyomtatni, és úgy állítod be a nyomtatót, hogy minden színből, a ciánból, a magentából, a sárgából, és a feketéből is 100% -ot használjon a nyomtató, akkor csupán 6 oldalt fogsz tudni kinyomtatni egy teljesen új tintapatronnal, nyomtatópatronnal.

Egy átlagos szöveges oldal kb. 5-9% fedettségű, egy fénykép, a témájától függően, elérheti akár az 50-60%-os fedettséget is.

Fontos megjegyezni, hogy az újonnan vásárolt nyomtatók, minden esetben tartalmazzák a tintapatront, nyomtatópatront. Azonban ezek a tintapatronok lényegesen kevesebb tintával vannak feltöltve és ebből következően hamarabb kifogy a tintapatron, mint a bele való gyári tintapatronokból, nyomtatópatronokból…

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük